21/5

image24

Idag är jag piggare. Jag blir påmind om hur man fungerar här på båten- alla är olika, och allt blir så mycket trevligare om man väljer att va på gott humör :)

Ringde till böljan och frågade om jobb, och det fanns en massa. Så nu blir det jobb varje vecka hela sommaren. Hoppas jag pallar det och inte blir totalt förslappat(mer än vad jag redan är ha ha!). Kanske kan jag t om betala tillbaka CSN:s (jäkla)återkrav .
Frågan är om jag i slutändan har råd med mina planer framöver, till våren alltså.

Känner mig ännu besvärad när det kommer till maten. Jag hinner liksom inte riktigt känna någon hunger här, som sagt är det mer en känsla av att behöva energi, för magen känns inte tom. det känns som att jag proppar i mig käk hela tiden. Så jag borde nog göra slag i saken att testa fruktfastan som Undis tipsade om. "Så kroppen rensas från alla gifter" eller vad det nu var som var så bra med den. Det blir en bra träning för huvet. Bara rå frukt och grönt i fem dagar, inget alkohol, inget lagat.. Bha!

Sen tror jag att jag tappat en del av min hörsel. Jag hör inte lika bra som i vintras. Fan, vad blåst jag kan känna mig ibland vid konversationer, men jag hör ju inte allt som sägs..


20/5



Jahapp. Då sitter man här på båten igen. Mina fötter värker som fasen pga dåliga skor, och jag kollar lite på tv.. Gossip Girl. Verkar ok att slötitta på.


Jag känner mig slö och inte riktigt "smart" nog att kunna tänka efter själv. Som om jag inte vill ta ansvar liksom. Fast egentligen vet jag nog hur jag ska göra, men tänk om det blir fel? Att göra bort sig är jag ju bra på, det kanske bara inte passar in i min självbild att verka väldigt framåt men att göra så extremt mycket fel. Det känns som att jag skulle kunna köra tåget åt fel håll liksom.

Annars känner jag mig helt ok. Jag funderar på att börja promenera eller så någon timme varje dag. Eller någonting för att hålla flåset uppe.
Jag måste erkänna att jag gillade att jag blivit mindre i maten efter Norra-resan i Chile.. Fast då hade jag ju inte så mycket val; äta bröd- eller kötträtt. Så valet var enkelt. Men grejen är att jag vet inte hur jag ska upprätthålla den tanken nu när jag är hemma i Sverige igen. Jag har alltid tryckt i mig en portion extra, verkligen ätit mycket. Och även om det kanske inte syns, så känner jag det. Känner mig tung och ibland får jag t om ont i knäna.. Jag tror att jag måste lära mig det rätta tänket. Jag får en slags stresskänsla när det kommer till att käka här på jobbet. Känner inte riktigt någon hunger, mer ett behov av energi. Borde dricka mer.

Jag borde testa den där fruktkuren som Una kört med. Kanske passa på nu när frukten är gratis här på jobbet?


Skulle vilja prata oftare med Gud också.. men han är typ aldrig uppkopplad.. Vad gör man?
Förmodligen har jag fallit mer för hans yttre än hans inre, men när han öppnade munnen visade det sig att det inte var så dumt ändå. Och jag erkänner att jag inte känner honom, men det klickade liksom snabbt. Han var så säker på mitt sällskap så det kunde inte göra mig annat än trygg. Hur ofta kan man vara sig själv med någon man känt i typ 12 h?

Igår var han uppkopplad. Han verkade upptagen med annat..

Det känns ibland som att jag tar det jag får. Så kanske Gud var ett självklart inslag? Skulle han kunnat vara vem som helst?

Men är det min plan? Är det min plan att slå mig till ro överhuvudtaget? Alltså att ha en slags rutin eller livsstil som inte innebär CSN, fest, destination gotland, sommar i Visby, orden vet inte och jakten på..ja, finalen, då jag är nöjd..?
Fattar ni vad jag menar?

Här ska ni få vet en sak. Jag har ingen aning. Jag har nog ingen plan och jag vet inte vad jag vill bli och vad jag ska göra med mitt liv.
Men jag vet att jag inte kan slösa bort det genom att försöka stressa fram ett beslut. Jag tror att det kommer när jag har roligt. När jag trivs, och när jag är mig själv. Har jag fel? Jag tror att varje människa har en sanning och det är upp till en själv att finna den.

Påminner mig om att jag vill läsa boken The Secret, eller i alla fall se filmen.


Så. Det var nog det jag ville lätta på hjärtat om. Mina planer om att jag någonstans tror att jag kommer att "lyckas", att jag kommer bli en person som tjänar tillräckligt mycket pengar så att jag i alla fall har råd att leva utan att vända på minsta lilla 50- öring.. Men nu har jag insett att jag aldrig kommer nå dit om jag inte gör det jag själv tycker är roligt, är bra på och tycker om att syssla med dagligen.
 


Nu ska jag se på Desperate Housewifes :)


helt vanlig dag

Ha! Jag blonderade håret nyss i slingor, blev inte riktigt som jag tänkt mej. Men vafan! Om jag ler stort och går fort förbi kanske ingen märker nåt..
Häromdan var det varmt som bara den- det gillas! Jag lyckades fläka ut mej på syrrans balkong och få lite solstänk, några koppar iste, och som på beställning ringde de fårn Arlanda och brättade att min kära väska var på väg. Idag har det dock inte varit lika varmt, jag gissar på  -256 grader...Blä.

Träffade syster Ida igen efter mången månader. Hon var full i fasen och påväg med skolan ombord på en kryssning. De får det nog jättekul! Önskar jag hade orken att åka, jag har vart så himla trött nu efter flygresan Santiago - Stockholm och jag känner mej ännu förvirrad. Har inte så bra koll på vilken dag det är, inte heller vilka rutiner som gäller.. Men det kommer väl.
Annars har jag fått mersmak för spanskan. Jag satsar på att lära mej språket, förmodligen plugga in det i nåt spansktalande land(så jag inte kan smita undan..)

På torsdag ska jag ombord och jobba igen. Med min jet-lag lär jag trampa i bajjan hela tiden, ha ha ha..typiskt mej. Sen fredag och lördag ska jag vara på Gotland. Hm.. Gud vad längesen det var.

  
Gött me sol!

 

Stockholm

Nu är jag i Svedala. Jag är ännu måttligt förvirrad efter flygresan, halvtrött o seg.
Idag har Sende kidnappat mej. Vi satt i en park nära där hon bor, hade lite picknick, med lite vin och allt.
Sen bajsade en fågel mej i ansiktet, så vi tog det som ett tecken på att det var dags att dra oss.

Nu sitter vi och surfar, och jag försökre överleva mina tarmtroll :P

image18 image19

ajöken

För en liten stund sen sa jag upp mitt rävgryt i Umeå. So long nordpolsklimat!
Istället planerar jag huvudstaden, den duger utmärkt så länge.

Mitt valborgsfirande var helt flippat. Jag har nog aldrig vart så speedad i mitt liv. vad var det i den där ölen egentligen?
På onsdag åker Jag och Una härifrån Santiago. Lite vemodigt, men det är nog dags. Jag får komma tillbaka en annan gång helt enkelt.

Tills på onsdag måste jag hinna
1. Betala flygbiljetten
2. Köpa bräda(jag har tjatat om det i en månad nu, varför gör jag det aldrig?)
3. Träffa Gud.

RSS 2.0